Palócviselet a Hollókői Húsvéton és a Táncháztalálkozón

holloko-guzsalyas-haz

Palócviselet a Hollókői Húsvéton és a Táncháztalálkozón

A Mesterségek Ünnepe mellett a Hollókői Húsvét és a Táncháztalálkozó az év két legjobban várt eseménye számomra. A Táncháztalálkozókon körülbelül 30 éve veszek részt. Mivel táncosként ismerkedtem meg a magyar népi kultúrával, mindig is érdekelt a tánc és a divat. Aztán a gyermekeim születésével a tánc mellett szép lassan megjelent a viseletkészítés, a hímzés és a palóc népviseletek tanulmányozása. Így ma már nem táncosként járok a táncháztalálkozóra, hanem mint viseletkészítő. Nagy találkozás ez a szakma többi képviselőjével, és azokkal a kedves vásárlókkal, akik nem tudnak műhelyembe ellátogatni.

naumann-varrogep-paloc-viselet
Közel 40 éves, de még mindig a legjobb társam a munkában ez a régi Naumann varrógép

A Hollókői Húsvéton idén még csak másodjára veszek részt, de annál nagyobb bennem a várakozás. Tavaly még “csak” a Heves megyei palóc viseleteket mutattam be, idén viszont már önálló kiállításomon várom azokat, akik a hollókői újragondolt viseletek iránt érdeklődnek, esetleg haza is szeretnék vinni azt.

Kérlek titeket, keressetek fel valamelyik rendezvényen! Találkozzunk, beszélgessünk viseletekről, technikákról, hímzésekről, szabásokról. Várlak titeket nagy-nagy szeretettel! Jelöljetek vissza a Facebook eseményen is!

Ircsi

Táncháztalálkozó: https://www.facebook.com/events/175102956197487/

Hollókői Húsvéti Fesztivál: https://www.facebook.com/events/936881246425043/

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>